Logo
Изграждане и поддръжка на уеб сайтове
За нас
Нашата визия
Последен проект
Осъществени проекти
Портфолио
Контакти
Контакти
Контакти
Контакти
Контакти
Flash панорами
Технологията на прожектиране на основата на Flash панорамите позволява интерактивно прожектиране (използвайки мишка) на обекта във всички страни. Пример: Cadillac 1956 година (кола за президентски паради), която е била в състава на последния кортеж по времето на покушението срещу президента на САЩ Д.Ф.Кенеди в гр.Далас (ноември 1963г.)
Технологията на Flash панорамите и панорамните фотографии са много ефективни при необходимост от демонстриране външния вид на обект веднага от всички страни. Потребителят може "да завърта" обекта в кръг около оста си по време на разглеждането. По този начин, може ефективно да покажете външния вид и форма на всеки предмет, даже с големи размери (например кола). Показване на интериора в помещения - ресторанти, хотели (примери за дизайн на помещения) и т.н. При използването на Flash технологии за създаване на панорама, съществува възможност за създаване на виртуални турове (преминаване от едно помещение в друго). Друга област за използване на Flash панорамите е панорама на местности. Това е много ефективно решение за демонстрация ма обкръжаващия ландшафт, при продажба на вилни места, къщи (недвижими имоти), хотели и т.н. Възможна е всякаква корекция на снимките, фотомонтаж и т.н. В панорамата могат да присъстват елементи на 3D графиката и 3D модели. Нещо повече, аз мога да създам съвършено абстрактно изображение за панорама. Даже такова, което не съществува напрактика. Пример: Дизайн на Flash панорама без използване на фото снимки.
Основни достойнства на Flash технологиите Технологиите, основани на Adobe Flash, не изискват инсталиране на допълнителен плъг-ин (plug-in) за преглеждане на панорамата. Броузерите на потребителите вече съдържат Flash плъг-ин (важи за всички съвременни броузери). Останалите технологии изискват задължително инсталиране на плъг-ин, потребителя ще може да види панорамата, едва след инсталирането и зареждането му. А потребителите не обичат инсталирането на "непознати" програми. Flash технологиите позволяват максимално използване на интерактивността на панорамата (препратки от панорама в панорама, обикновени препратки, коментари, управление с мишка, звук и др.). Възможност за редактиране на изображението, използвано в панорамата. Flash технологиите осигуряват потоково зареждане на данните, което позволява контролиране на режима на зареждане и започване на анимацията преди нейното напълно зареждане. В повечето случаи, файловете на Flash панорамата са “по-леки” от файловете при останалите технологии, което позволява на потребителите да не губят време в очакване на зареждане на панорамата. Свилен Иванов
 
Предишна страница